Ortlieb Back Roller Classic Fietstassen

De 'must have' klassieker voor de vakantiefietser. Gemaakt van stevig polyester.
Beschikbaar
Vanaf € 109,95
Elders nog voordeliger dan onze scherpe prijs? Ja

Ortlieb Back Roller Classic Fietstassen QL2.1

De meest populaire Ortlieb tassen en dat is niet verwonderlijk. Deze set van 2 Ortlieb Back Roller classic tassen vervullen een voortrekkersrol als het gaat om het meenemen van bagage op de fiets. 
De Ortlieb Back Roller Classic werd de afgelopen jaren niet alleen intensief door outdoor- en vaktijdschriften getest en zonder uitzondering aanbevolen, maar ook over de hele wereld door ambitieuze fietsers op alle mogelijke manieren op de proef gesteld.

De Ortlieb Back Roller Classic tassen worden gemaakt van onverwoestbaar polyester en de verbindingen zijn gelast waardoor er een absolute waterdichtheid ontstaat. Zoals alle op alle Ortlieb tassen krijgt u 5 jaar garantie.

De Ortlieb Back Roller Classic tassen kunt u rechts en links op de bagegdrager monteren om zo aan beide achterwielen uw bagage goed verdeeld en optimaal beschermd te transporteren.

Het robuuste materiaal kan heel wat hebben en de Ortlieb Back Roller classic tassen bieden ondanks het extreem lage eigengewicht voldoende opbergruimte, niet alleen voor fietstochten maar ook voor dagelijks gebruik in uw eigen omgeving. De hermetische rolsluitingen, de schouderriem en het moderne Ortlieb Quick-Lock 2.1 systeem zijn hét bewijs, dat ongecompliceerde oplossingen vaak de meest bruikbare zijn.

Of u nu op een bospad fietst of door de woestijn, door een ravijn moet navigeren of een rivier moet oversteken, het uitermate degelijke buitenmateriaal heeft zich bij vele beproevingen bewezen.

De Ortlieb Backroller Classics behoren tot de populairste fietstassen van Ortlieb en staan er voor garant dat al uw spullen niet alleen optimaal worden beschermd tegen water en stof, maar ook altijd onder handbereik zijn.

Kenmerken van de Ortlieb Back-Roller Classic fietstassen
• Van polyester weefsel
• Quick-Lock 2.1-bevestigingssysteem
• Reflectoren
• Los binnenzakje voor kleine spullen
• Meegeleverde draagriemen

Extra Informatie:
De Ortlieb Back- en Front-Roller kunnen met de Ortlieb Rack-Pack (24 of 31 liter uitvoering) op de bagagedrager van het achterwiel worden gecombineerd. Zo kunnen ook tent, slaapzak en isomatje mee - en wel waterdicht.


Verschil met de Ortlieb Back Roller Plus tassen
Waar de Classic uitvoering gebruik maakt van het sterke PD620 polyester is er ook nog de Plus uitvoering welke gebruik maakt van een gecoat cordura materiaal. Hoewel iets minder scheurvast is dit wel een lichter materiaal. Het gewichtsverschil is 270 gram in het voordeel van de Plus uitvoering. Verder zijn de tassen identiek.


Maten
hoogte: 42 cm
breedte boven: 32 cm
breedte onder: 23 cm
diep: 17 cm
gewicht: 1900 g.
volume: 20 liter per tas dus 40 liter per setl.


Inbegrepen in de levering
• 2 * Ortlieb Back Roller Classic QL2.1 tas
• 2 * Gepolsterde Schouderriem
• Handleiding

Gegevensblad in PDF

  Ortlieb Back Roller Classic QL2.1

Handleiding in PDF

  Ortlieb back roller classic QL2.1 handleiding

 

Kenmerken
Materiaalsoort polyesterweefsel met PVC coating
Materiaal PD620, PS490
Stofdichtheid Volledig beschermd (IP6x)
Waterdichtheid Waterdicht (IPx4)
Uw Vraag : Ortlieb Back Roller Classic Fietstassen

Ik ben op zoek naar tassen voor op de low rider. Welke maat adviseren jullie?

Albert van Loon
01-07-19
 • De Ortlieb sport roller of sport packer
  Rat Bikes
  09-07-19

zitten de tussenstukjes voor een betere stabiliteit van de tassen ook in het pakket of moet je deze apart bij bestellen ? Indien zo, waar vind ik deze dan terug op jullie website? Bedankt en met vriendelijke groeten, Peggy

peggy van wiele
26-09-18
 • Als u de inzetstukjes voor het QL2.1 systeem bedoelt om de diametyer aan te passen naar de bagagedrager dan is het antwoord dat die direct meegeleverd worden.
  Rat Bikes
  26-09-18

Is het volume van 40 ltr per tas of per set?

Guido
26-09-18
 • Volume van 40 liter is per set. Per tas is het 20 liter. Dit is gemeten als de rolsluiting 3 maal goed is dichtgerold. In de praktijk kunt u hier wat mee 'smokkelen' door de tas hoger op te laden en de rolsluiting 1 of 2 maal te rollen.
  Ortlieb Back Roller Classic Fietstassen
  26-09-18

Wat is het verschil met de Back Roller Plus tassen?

Diederik
26-09-18
 • De Plus serie maakt gebruik van Cordura (een lichter materiaal) en heeft het QL2 systeem voor montage aan de fiets. De Classic maakt gebruik van polyester materiaal en het QL1 systeem.
  Ortlieb Back Roller Classic Fietstassen
  26-09-18
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ortlieb Back Roller Classic Fietstassen
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
Vragen?